12 oktober 2013
11:30

Team Kalix

Referat: Pajala IF - Team Kalix

Man kan förlora en innebandymatch på många sätt. Det här var en väldigt jobbig förlust...

Det börjar bra då Stina redan efter 2.16 skjuter 1-0 från sin backplats. Men efter det målet är det inte mycke som stämmer för oss. Tempot är högt och gästerna behärskar det bäst i första perioden. När det står 4.18 på klockan har Kalix vänt på steken till 1-2. Vid 1-1 är vi inte alls på tårna och en motståndare får ett friläge från ingenstans. Vid 1-2 är muren obefintlig på ett frislag. När signalen för periodpaus nummer ett ljuder ska vi vara glada att Kalix bara har ett måls ledning. Vi är inte nöjda med vår första period. Ska vi ha chans att rubba Kalix måste vi höja oss.

Kviteringen dröjer inte länge. Inka hittar Issa med en fin lång passning och det är åter lika i matchen (tid 1.02) . 36 sekunder senare står det vips 2-4 på resultattavlan. En misslyckad passning bakom mål och en fin prestation av en motståndare är orsaken till detta. Allt eftersom matchen går äter vi oss in mer och mer. 11.03 får vi med oss en utvisning. Vi rullar ganska bra i pp och Viola skickar iväg en boll mot mål som tar på Lina och det är reducerat. Ett par minuter senare åker vi på en tvåa, men boxen är väldigt tät. Resterande tid i perioden är det vi som ligger på för en kvitering. Tyvärr får vi inte in bollen innan det är dags för paus.

Tidigt i sista får vi chansen i pp. Vi skapar ett par riktigt feta chanser, men gör inget mål. Efter utvisningen är det vi som har komandot. Ttvärr åker vi på en tvåa för avstånd och Kalix får chansen att utöka sin ledning. De skapar åxå en del lägen men boxen och Elin är täta och efter dryga minuten bryter Evvis och går till anfall. Hon är på väg igenom när hon får flera slag över klubban och vi tilldöms straff. Evvis tar straffen och gör allting rätt, men får tyvärr inte till avslutet. Men ingen fara på taket. När vi blir fulltaliga dröjer det inte länge innan Emma trycker upp bollen i krysset efter fint samarbete med Viola. Två minuter senare leder gästerna matchen igen. Denna gång trycker de in bollen efter viss kalabalik framför vårt mål. Jobbigt att igen få ett mål i baken just efter att vi kviterat. Vi kämpar dock på och skapar en hel del. 15.49 får vi frislag vid halva plan. Stina petar åt Inka som skjuter ett lågt skott som letar sig in till 5-5. Bra trafik framför mål vid det målet. Nu känns det som att vi har momentum. Tyvärr drar vi på oss en rätt onödig tvåa för liggande spel med drygt tre minuter kvar. Men vi har ett fantastiskt boxplay och är faktiskt nära att kontra in 6-5. När utvisningen är över tar gästerna Time. När spelet blåses igång är det vi som har boll. Och så förblir det tills drygt 30 sekunder återstår då vi stressar upp oss helt i onödan och ett galet uppspel hamnar hos en fri Kalixspelare som enkelt rullar in 5-6 i öppet mål. Blytungt! Det återstår dock 22 sekunder att spela och vi plockar målvakten och hinner skapa en sista kvitteringschans. Tyvärr uppträder vi åter aningen stressat och frislaget i bra läge resulterar i en missad boll och motståndarna kan enkelt sätta 5-7 i öppen kasse.

Ja fy fan vad jobbigt det kändes när slutsignalen gick. Vi skänker verkligen bort poängen i denna match. Åtminstone fyra av Kalix mål kommer efter rejäla grodor av oss och mot bra motstånd håller det inte. Efter en seg inledning från vår sida spelar vi upp oss mer och mer och det känns som att vi är värda ett bättre slut. Tyvärr ger vi oss själva inte den chansen. Kalix är hetera framför de båda målen och får undan de flesta farliga returer medans vi inte alls är lika mycket på hugget. Tycker åxå att gästerna över lag vinner flest närkamper. Men det som tillslut fäller oss är de enkla misstagen. Nu tar vi lärdom av detta och siktar framåt.

Denna gång hittar vi hemmlagets bästa spelare i målet och på backplats. Stina vårdar bollen på ett bra sätt och är ett hot offensivt. Henriikka spelar med pondus och är grym i närkampsspelet. Inka är planens bästa och visar upp ett felfritt spel. Hon står även för en fin ass och ett mycket viktigt mål. Elin är stabil i kassen. Det känns tryggt när skotten kommer för man vet att hon nyper dom. På många av målen var det inte mycket hon kunde göra och när Kalix surrade som värst i anfallszon agerade hon vägg. Det var åxå Elin som fick ta med sig Örjan hem.

Vi däppar ett tag men sedan knyter vi nävarna, tränar stenhårt och längtar till nästa match!